torsdag 30 januari 2014

Bra just nu:


- Om en timme är det fredag. Och sedan kommer den första lediga helgen på länge. Härligt!

- Mitt nya favoritord rödpang som jag hoppas få användning för redan imorgon, då Mattson kommer på besök. Hoppas då på att få dricka detta.

 - Hortensior, kanske särskilt blåa. Tänker att det är min nya vårblomma.

- Denna väska, är i valet och kvalet men jag behöver verkligen en ny.

 - Ingefära. Har alltid hatat ingefära för att jag fick ingefärstabletter när jag var åksjuk som liten. Men nu har det gjort en revival för mig då jag börjat dricka ingefärste från Pukka med en citronklyfta i varje morgon. Godaste juicen som jag pressade idag innehåller förövrigt blodapelsin, äpple, morot, citron och ingefära.

- Godisförbudet går riktigt riktigt bra. Är inte ens sugen än!

- 35 dagar kvar tills min romantiska fuerteventura-resa med Andreas, tiden har gått fort men Januari har gått megalångsamt. Men om en dag till så är Januari slut och våren närmar sig!

måndag 27 januari 2014

att inte bli som dem som kastar in vänhandduken


Jag är absolut sämst på att ta foton på saker som händer när jag är out and about. När jag spankulerar omkring hemma så är det en helt annan grej, då är jag bra på att ta ett snabbt kort när jag kommer på något jag vill lägga upp på bloggen. Det här är väl både bra och dåligt, bra för att jag uppenbarligen lever i nuet när jag träffar folk och gör saker, dåligt för att det antingen blir bildlösa blogginlägg eller inga inlägg alls. Eller som nu, en bild jag hittar på pinterest som bara är fin.

Hur som, ikväll så var jag på Vappan med Julius (vapiano med Julia), pinsamt nog är vi snart stammisar där. Och jag tänkte på detta om hur fint det är med att äta middag med en vän. Det är typ en av mina top tio bästa grejer i livet. Det krävs bara god mat och en bra konversation så är jag stört nöjd. Släng in ett glas vin och jag kan knappt önska något mer. Och jag tänkte på detta att det är otroligt viktigt att göra egna grejer även när man har en pojkvän/partner. Ett: Man har fått skvallra av sig och lufta sina tankar, för trots allt det är bara so much skvaller som man kan ösa över sin pojkvän. Två: Man har ett eget liv vilket gör att livet inte rasar ifall nåt skulle bli dåligt i ens relation. Tre: Man blir tusen gånger roligare när man kommer hem och har nya synvinklar på saker.

Det här kanske låter självklart, men nej det är det inte. Jag vet många som kastar in vänhandduken direkt när de inte är singlar längre, och sedan blir helt miserabla när deras förhållanden går i kras. För man måste faktiskt jobba för varenda relation man har i livet om det så är föräldrar, vänner eller pojkvänner. Alla relationer kräver tid och att man engagerar sig, och man behöver en bit av varje för att själv må bra. Så ens vänner får faktiskt inte bli nedprioriterade för massor av struntsaker man behöver fixa, eller för att man ska ha ännu en filmkväll med pojkvännen. Både dem och en själv är värda mer än så. 

söndag 26 januari 2014

some candy talking

Vet inte om jag slagit i skallen eller om fått någon slags psykos men igår hörde jag mig själv säga "Andreas, nu äter jag inte godis för ens vi åker till Fuerteventura", det var då 40 dagar kvar. Jag är ju en godisätare av rang så för mig att säga det här rakt ut är ett stort beslut. Det eskalerade nog särskilt efter att jag fick hand om matkassan själv när jag flyttade hemifrån. Efter ett skräckbesök hos tandis för två år sedan så fick jag inse att det var dags att bli vuxen och börja begränsa godiset till helger, vilket har funkar rätt bra, förutom att "helgen" ibland kan sträcka sig över tre dagar för mig. Tre dagar då jag säkert smäller i mig ett halvt kilo godis. Så nu hoppas jag att efter dessa 40 dagar vara så pass kvitt mitt sockersmaskande att jag kan utse endast en dag i veckan till godisdagen.

Problemet är bara att jag förutom smaken, gillar själva grejen med godis. Det är belöning, det är mysigt, det är en signal till mig själv om att nu är det okej att dega loss totalt och släppa allt vad stress är. Jag gillar också färgen, formen och nostalgin med godis. Tänk alla fina godisminnen man har! En rulle nickel på bion, att dela på en påse AKO-kola på väg upp till fjällen med pappa, smaken av en saltisol som fastnade i tänderna en lördag. Det är helt klart femåringen i mig som styr när jag smaskar loss på helgen. Men som sagt, nu är det nya tag. Känns fint det med för jag tror egentligen att raffinerat socker är ett slags gift och jag försöker hålla mig långt borta från t.ex. långt borta från läsk och vitt bröd. Om det blir fullkomlig katastrof eller en enkel match att släppa detta kommer en rapport om senare. Adios godis, i alla fall för nu!

fredag 24 januari 2014

voila mon passport, ah Gerard Depardieu

Önskade just Cannelle grattis på födelsedagen genom att kalla henne för min lilla petit choux och då sa hon "tack min lilla köttbulle". Och då svarade jag "Varsågod min lilla bonbon", vilket fick mig att tänka på den här ashärliga låten från Flight of the Conchords:




Så himla härlig teveserie. Och man var och är ju lite kär i Bret <3

 




lördag 18 januari 2014

musikåret 2013

Jag som gillar att dokumentera och organisera saker tycker förstås att spotifys sammanfattning av 2013 är en toppengrej. Om man tittar på min lista så kan man se vilken typ av låtar som slutligen hamnar på repeat hos mig: låtar som man kan sjunga med högt till, eller låtar som ger en lite stuns i stegen när man är på väg mot skolan eller ut för ett glas vin.

Beyonces år har det definitivt varit för mig, jag vet inte hur mycket jag har sjungit till hennes musik hemma (stackars grannar). Tycker hon är supersnygg, supercool och en bra förebild för alla tjejer. Under året såg jag även Life is but a dream, dokumentären om Beyonce som fick mig att fastna  ännu mer för henne, för att hon vågade vara personlig.

Vet precis känslan jag får av att lyssna på alla låtarna överst på min topplista, känslan av att man är på väg ut på nya äventyr. Fint att just dessa hamnade på listan, det måste ju säga något om 2013. Det var ett år då jag var på väg helt enkelt. Och hur sjukt är det att jag har lyssnat på musik sammanlagt dygnet runt i över en månad, i år. På dagarna jobbar jag ju dessutom!

tisdag 14 januari 2014

semesterstilen.

Jag är så glad att säga att om 51 små dagar, så är vi här:

Fuerteventura! Woop woop!

Som vanligt researchar jag skiten ur stället jag ska åka till, jag har numera koll på allt från typ vilka bussar man kan ta vart till vilken typ av madrass det kommer vara i hotellsängen. Jag är också lite skärrad över att jag åker på sol och badsemester, har liksom inte sett mig själv som den typen av person. Vilket egentligen är lite löjligt. Man behöver ju faktiskt inte vara tysk eller medelålders för att vilja ha lite sol som läker ens nariga läppar och ger en ett par fräknar i Mars.

Jag tycker att man ska drömma framåt så mycket det bara går för det är halva nöjet med att resa. Så klart har jag börjat planera inför semesterstilen. Andreas tycker att detta är bland det knäppaste han hört, han reser med handbagage med ett par shorts i, ungefär. Någon lite deo kanske han smugglar med i min väska, mer behöver han inte den där naturmänniskan. Han kanske tillverkar sin deo själv av lite hotelltvål och en aloeveraväxt han hittar på stranden, vem vet.



  

  


 Typ lite så här ska jag strosa runt. I mina fantasier i alla fall.

måndag 13 januari 2014

"I just wish someone would tell me, like, 'This is how the rest of your life should look'"

Ääääntligen är den tillbaka, en av mina absoluta favoritserier Girls. Säsong nummer tre och det ska tydligen bli en fyra också. Bästa!


Jag älskar Girls för att serien är så operfekt och igenkännbar. Sex and the City för all del, men den säger egentligen inget till mig om mitt liv. I Girls äter de inte sushi på den nyöppnade coola restaurangen och bor i en fantastisk liten lägenhet, de jobbar extra på ett fik och bor i tredje hand med en roomie. Ingen mr Big dansar till Moonriver med dem, de blir smittade med kondylom av sitt ex som numera är gay. De skrider inte fram i nya Manolos längs Manhattans gator, de skrider fram manhattans gator i ett gult nätlinne de fick av någon kille på en fest. I Girls kan tjejerna vara totalt förvirrade, göra dumma saker, vara sökande och ha stress över pengar- och det är helt okej!


Jag älskar också insatsen Lena Dunham (huvudrollen och författaren) gör genom att vara naken halva tiden, efter att ha sett hundra miljoner nakna Hollywoodkroppar så har man ju fått ett fel i huvudet och glömt hur riktiga kroppar ser ut. 

torsdag 9 januari 2014

I want to wake up in a city that never sleeps



Den här vintern slår ju ett slags rekord i tråkighet enligt mig. Vissa personer tycker att det är skönt med ljum vinter, med ständigt mörker och duggregn (nu är vi alltså uppe i mer än tre månader av det!). Jag tycker precis tvärtom, ifall solen lyste på mig just nu skulle jag steppa gatorna fram med maracas ungefär.  Men får man ingen gnistrande snö, promenader på is eller rykande varm choklad i solgass så får man kanske ta tag i något annat att se fram emot. Jag och Andreas funderar på att boka en resa i Mars. Frågan är bara vart! Jag vill resa överallt och ingenstans: det vore ju härligt med sol och strand, men jag är lite anti att åka till thailand för att det känns så otroligt exploaterat. Sedan skulle det ju inte heller sitta illa med en New York resa och äta hamburgare, brakfrukost och shoppa loss på en drömväska. Eller att åka till Tokyo och få se sakuran blomma och sjunga karaoke natten igenom, det vore ju så fantastiskt!

Kort sagt så finns det otroligt mycket kul man kan göra, nu är det bara att bestämma sig. Eftersom jag är jordens veligaste människa kan vintern mycket väl vara slut när jag har kommit fram till ett bra beslut, men det är ju härligt att drömma sig bort lite.